Stichting Hattum de Vries
WelkomBeleidsplanFinanciƫn Het bestuurFoto galerijNieuwsContact
Nieuws

13 September 2014 was het de nationale open monumentendag met als thema "op reis"

Stichting Hattum de Vries had die dag in Oudega een route uitgezet langs diverse monumenten in Oudega.

Onder andere lag het roefschip “De Jonge Wietze” gebouwd in 1895 met een lengte van 12,31 in opdracht van “Gjalt Hanzes Welling tijdens de open monumentendag in de haven van Oudega op de plaats waar het meer dan honderd jaar geleden ook lag ( zie oude foto) . Het schip heeft nu de naam: “Watergeus” in is in het bezit van de Fam. Wouters uit Appingedam.

Sjoerdje Welling en Hieke Bruinsma- Welling hebben een bezoek gebracht aan het schip dat hun “pake Gjalt” heeft laten bouwen. De dames waren zeer onder de indruk en hebben genoten van “Pake syn Skipke”.

De jonge Wietze
De Jonge Wietze