Het café van BaaijeHaar echte naam is Baukje Hoekstra [1854-1935], dochter van Johannes Eades Hoekstra en Gepke Meinderts Deelstra.

Haar ouders zijn herbergier, boer en verkopen kachelhout. Dochter Baukje blijft ongehuwd maar heeft wel een zoon Johannes, vader onbekend. Het cafe gedeelte is op nr. 14 en het woongedeelte op nr. 12 met daarachter de boerderij. Baaie neemt in 1880 het café over van haar ouders en Johannes de boerderij, wanneer hij oud genoeg is.

Tegenover hen, staat het café van de fam. Mulder. Provisionele en definitieve verkopingen vinden om en om plaats. Baaie en haar zoon wonen overdag in het cafe, zij staat er om bekend klanten te lokken met de woorden, 'kom maar binnen, jullie hoeven niks te gebruiken maar de kachel is aan, het is hier lekker warm'.

In 1932 wordt het café verkocht aan overbuurman Wietze Mulder en dit betekent einde van het café.

Het pand wordt nu een dubbel woonhuis, Buorren 12 en 14. Op Buorren 14 wonen achtereenvolgens: Lammert en Riemke Jelsma, Kornelis en Sietske Steendam, Andries en Jelske de Jong. Jan en Fimke Veenstra, Hendrik en Dieke Mulder, Sijtze en Johanna Bruinsma, Dirk Joh. Veenstra, Wierd en Meinie Hoekstra, Wieger en Reiny Jelsma, Bettie Atsma en Johan Dusseljee en Johan Dusseljee en Anita Wierzema.

Op het adres Buorren 12 wonen achtereenvolgens: Jan Bethlehem, Jouke en Jitske Noordstra, W. Bouma, Grietzen Wijma, Wieger en Jolanda Faber.